Min bästa kompis

Ljudet av ivriga tassar som smattrar mot golvet på morgonen. En blöt slick som säger: “Hej jag är vaken nu, är det dags för frukost?”.

Besvikelsen när du går till jobbet. Och den lika stora lyckan när du kommer hem igen. Svansen som viftar så att att hela hunden rör på sig. Men också sällskapet där nere vid fötterna när du lagt dig till ro I soffan. Lugnet och tröttheten som kommer till er nästan samtidigt. Dagen börjar och slutar.

Tillsammans.

Det finns ett speciellt band mellan hundägare och hund. Så djupt att ordet ägare egentligen inte får plats. Ni kan varandras rutiner, humör och matvanor. Ni tröstar, skäller och är glada tillsammans. Precis som med vilken familjemedlem som helst.

Och precis som en familjemedlem behöver hundar också kärlek, sömn, motion och bra kost.

Deras mage är faktiskt inte så olik våra magar. Den kan också få magknip och göra att kroppen känner sig orkeslös om den inte får rätt näring.

Det vet du nog själv hur det känns när man ätit lite sämre mat, man tar sig igenom dagen men inte med samma energi.

Du bestämmer vad din hund får i sig. Därför ska du ställa höga krav på din hunds foder och alltid gå igenom innehållsförteckning för att se vad den egentligen innehåller.

På framsidan brukar det stå/synas vilken typ av kött fodret innehåller. Men vänder man på förpackningen är innehållet ofta något annat.

Lär dig förstå innehållsförteckningen

När du läser på baksidan av en förpackning med foder kan det lätt kännas som en djungel med långa recept och ämnen man inte känner igen. Därför tänkte vi gå igenom några vanligt förekommande ingredienser och reda ut hur de påverkar din hund.

Håll utkik efter

Kött – Undvik foder där man inte specificerat vilken sorts kött det innehåller.

Kötthalt –  Gärna minst 50 % i våtfoder och minst  30 % i torrfoder.

Kyckling, gris, nöt, fisk – Studier visar att kött från dessa djur är vanliga i allergi sammanhang. Många foder är baserade på dessa ingredienser och därför har många hundar utvecklat en överkänslighet mot någon av dom.

Animaliskt fett, köttspad, köttmjöl – Det är vanligt att dessa ingredienser kommer från ett annat djur än själva köttet som specifiseras i deklarationen. Det är viktigt att veta vilket animaliskt fett?
eller vilket köttspad/köttmjöl?
Om din hund skulle få en foderallergi mot dessa ingredienser försvårar det en eventuell utredning hos veterinär, mer lidande, fler återbesök och en platt plånbok

Vete – Spannmål är en typisk utfyllnad som du ofta hittar hos de billigare märkena. Det behöver inte vara dåligt för hunden men gluten (veteprotein) kan utlösa en allergisk reaktion hos vissa hundar.

Ägg – Detta är det optimala proteinet men används ofta för att öka proteinhalten i foder. Kontrollera alltid att ägget är tillagat i tex färskfoder

Soja, majs – Både soja och majs är klassiska ingredienser vanligt förekommande i billigare foder

Ris – Den bästa kolhydraten för hundar. Till skillnad mot vete kan ris vara mer lättsmält och mildare för magen.

Mjölk – Undvik alla typer av mejeriprodukter då dessa kan göra hunden lös i magen.

Så vad är ett bra foder för en sällskapshund?

Vad som är bäst för just din hund beror såklart på en mängd saker så som ras, storlek, aktivitet och smak. Men det finns ett par generella riktlinjer som är bra att leta efter när du ska välja foder.

  • Kött från en sorts djur
  • Korta recept
  • Naturliga råvaror
  • Ett lättsmält innehåll
  • Helfoder (innehåller alla viktiga vitaminer och mineraler som hunden behöver)
  • Taurin (en livsnödvändig aminosyra som hundar ibland tillverkar för lite av själva)

När du hittat ett foder som verkar bra är det bästa testet att beställa hem lite och se vad din hund tycker. Några bra tecken att hålla utkik efter är; en ökad aptit, mer lyster i pälsen och en fastare avföring. Känns det rätt?

Tips!

Prova att lukta på hundmaten. Bra foder luktar oftast riktigt kött och har inte den klassiska hundfoder-doften.

Foder från en familj som älskar hundar

Du undrar säkert vilka vi är och varför vi tycker om att prata hundfoder?

Majstor är ett familjeföretag från Göteborg som jobbat med  hundfoder i över 20 år.

Vårt mål har alltid varit att skapa ett riktigt bra och hälsosamt foder, som kan få vilken hund som helst att kasta långa blickar mot köksskåpet och framförallt må bra, vara pigg, allert och leva ett långt liv.

I våra ögon är hunden en familjemedlem, vi vill vi ge hunden precis som du!  bästa tänkbara
förutsättningar.

Grunden är alltid korta recept som ska vara enkla för dig som hundägare att förstå, livsmedelsklassat kött och naturliga råvaror. Med alla mineral och vitaminer som din hund behöver för att må som bäst.

Ge din hund ett nyttigt och hälsosamt foder!

Som tack för att du tagit dig tiden och lärt dig mer om bra foder vill vi ge 30% i rabatt på vårat “ivrigtasspaket”Vi hoppas och tror att detta ska falla dig och din fyrbenta familjemedlem i smaken.
Funderar du eller är osäker är du alltid välkommen att slå oss en signal.

Köp vårat start och ivrigtasspaket med lamm till 30% rabatt

Paketet består av:
1st Majstor Lamm & Ris 6kg (ord 599kr)

6st burkar Majstor Lamm & Ris våtfoder (ord 199kr)

1st Majstor Dentalsticks Lamm (ord 169kr)

1st Majstor Kex Lamm & Persilja 250g (ord 59kr)

Summa: 1026kr
Rabatt: – 327kr
Ditt pris:  699kr

699,00 SEK inkl. momsLäs mer

Vad tycker våran kunder?

Vill du sätta ihop ett eget paket ?  se vårat sortiment här.
glöm inte koden som ger dig 20%

20% rabatt + fri frakt när du provar Majstor. Använd koden ”ivrigtass20” i kassan för att nyttja din rabatt.

Det här är en artikel om foder anpassad för sällskapshundar, av Gabriel Popov som är VD & grundare av Majstor.
Informationen är baserad på våra drygt 20 år i hundfoder-branchen och behöver inte vara rätt för alla hundar. Det bästa du kan göra är att utgå ifrån din egen hunds behov och hälsa och prova dig fram till det som är rätt för dig och din hund. 

Gabriel Popov