Taurin i Majstor Torrfoder och våtfoder

Varför Taurin i våra foder?

Taurin är en livsnödvändig aminosyra och många djurarter, bla  människan, bildar själva taurin i kroppen, men inte alltid  i tillräcklig mängd.
Vissa djur, till exempel katter, klarar inte av att skapa eget taurin utan behöver  få i sig det via kosten, därför är det oftast tillsatt taurin i  producerad kattmat.
Katter som inte får i sig tillräcklig mängd taurin löper risk att bli blinda. Förutom 60% kött i Majstor våtfoder till katt har vi tillsatt 1500mg x-tra taurin.
Här kan du läsa om Majstor kattfoder 

Taurin finns inne i cellerna, centrala nervsystemet, näthinnan, alla muskler.

Taurin finna naturligt i animaliska produkter såsom rött kött, fisk och mejeriprodukter. Det är också därför vi använder ägg samt extra tillsatt taurin i våran VEGGIE konserv.
Du kan läsa mer om den här

Människor tar taurintillskott som läkemedel för att bla behandla hjärtsvikt (CHF), högt blodtryck, ögonproblem (störningar i näthinnan), Det används också för att förbättra den mentala prestandan och som en form av  antioxidant.

Taurin upptäcktes år 1827 av forskarna Tiedemann och Gmelin i gallan från en tjur. Därav namnet Taurin ( taurus , oxe,  tjur på latin)
Numera är Taurin syntetiskt producerat vilket är till fördel för djur känsliga för vissa animaliska råvaror.

Det har visat sig att vissa hundar inte klarar av att upprätthålla rättvisa nivåer där som följd utvecklat DCM (Dilaterad Kardiomyopati).
Det finns naturligtvis andra orsaker till DCM, tex genetiskt betingade eller påföljd från infektioner,

Fördelar för Din hund

Eftersom det inte finns gränsvärden av för mycket taurin  och det gör mer gott med,  än utan ser vi stora förebyggande fördelar med
tillsatt extra taurin i både våtfoder och torrfoder till hund.

Läs mer om Majstor hundfoder här