Fyra sommartips till hundägare

Den härliga sommaren är äntligen här men hur härlig den är kan den bära med sig faror för din fyrbenta vän om du är vaksam. Nedan listar vi 4 sommartips som är bra att tänka på för dig som hundägare under sommarmånaderna.

1. Vattenflaska
Under sommarmånaderna kan värmen vara en fara för din hund, då den kan leda till både värmeslag och uttorkning. Det är därför viktigt att alltid ha med sig en vattenflaska på promenaden, hur lång eller kort den än är. Det är även extra viktigt att vara uppmärksam på att det alltid finns fräscht vatten tillgängligt i hemmet under varma dagar.

2. Lämna inte hunden i bilen
Hur snabbt ärende du än ska göra så ska du inte lämna hunden i bilen! Att öppna ett fönster eller att parkera i skuggan är inte tillräckligt. Risken att din hund får värmeslag är stor och värmeslag kan i värsta fall leda till döden.

3. Smörj tassarna
Många tror kanske att det är mest väsentligt att smörja tassarna under vinterhalvåret men det är minst lika viktigt på sommaren. Marken är varm och kan vara en fara för din hunds trampdynor. Se till att smörja in tassarna med det skyddande tass-stiftet innan dom utsätts för värme och sedan det vårdande tass-stiftet för att hålla dom mjuka och för att undvika sprickor.

4. Insektsspray
I värmen trivs många besvärliga insekter, fästingar, getingar och andra kryp som kan vara en fara för din hund. För att undvika att detta blir ett problem rekommenderar vi att använda vår insektsspray som håller insekter borta i 2 timmar och passar alla pälsdjur. Spraya hundens päls innan promenaden och upprepa vid längre vistelser utomhus så slipper ni problematiska bett av alla sorter.

Sist men inte minst, njut av den härliga sommaren tillsammans med din fyrbenta vän!

/Julia på Majstor