Byt foder på rätt sätt

Är det dags att byta foder? Med denna guiden hjälper vi dig på traven.

Anledningarna till ett foderbyte kan vara många. Allt från känslighet och allergier, ett förändrat energibehov eller så har du helt enkelt hittat ett varumärke som passar dig bättre.

Ett foderbyte bör ske successivt för att hundens mage och dess bakteriekultur ska kunna vänja sig vid den nya sammansättningen och för att hundens matsmältningssystem ska kunna anpassa sig till det nya fodret i ett skonsamt tempo. Ett för snabbt foderbyte kan leda till kräkningar, diarré, gasbildning eller förstoppning. Det beror på att tarmfloran inte hinner vänja sig vid ett nytt foder på kort tid. Det är därför viktigt att bytet sker gradvis och under en längre tid.

Byta foder guide
Se alltid till att ha färskt vatten tillgängligt.

 

Detta är endast en guide att gå efter. Ha alltid i åtanke att alla hundar är olika och reagerar olika på ett foderbyte. Det viktigaste är att ta det i det tempot som fungerar bäst för just din hund, desto längre tid desto bättre.

Lycka till!
Julia på Majstor